Orsa

Vid sjutiden på söndagsmorgonen 21 mars packar vi in oss i bilen och börjar vår färd mot Orsa. Nu ska vi ha lite semester och även Michaela och Felix åker med oss. Bilen är väl lastad med alla våra pinaler, så det blir lite trångt, men det fungerar bra.  (null)
Ungdomarna vilar sig i baksätet och efter en timmas körning blir det frukost i bilen, baguetter och kaffe och juice. Efter ytterligare någon timma behöver vi göra vårt första kortare stopp och sedan fortsätter färden. Vi stannar en gång till och nu är det vid Göta kanal, där kollar vi lite snabbt. 
(null)
(null)
(null)
och äter sedan än mer frukost, innan vi åker vidare. Nu går färden vidare mot Filipstad och där ska vi besöka OLW:s snacksbar. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Här ska besökare märka ut sin hemort, så vi satte en markering på Åskloster. Sedan fortsatte vi vår resa mot Orsa och vårt besök på OLW medförde en hel låda med snacks, så nu kan vi snacksa hur mycket vi vill. 
(null)
Vårt sista stopp blir i Mora, där vi äter på MC Donalds. Vi springer över till Willys, då jag glömt att ta med diskmedel och disktrasor. Sedan bär det av upp mot Orsa Grönklitt och stuga 109. En liten bit upp börjar snön komma, vi ser den ute i skogen. 
(null)
Väl framme finns det ganska mycket snö, det är underbart att komma till detta vinterland. Denna gång blev det inga snösoffor och dryck utanför stugan, nu var det fotboll på tv.  (null)
(null)
När vi kom upp var stugan tyvärr inte städad ordentligt. Jag märkte detta först i kylskåpet, när jag skulle packa in våra kylvaror och ringde då till receptionen. Men sedan när vi tittade runt, så verkade golven inte heller vara städade, då gick Johan och jag ner till receptionen. De skulle skicka upp städpatrullen och då fick vi sitta och vänta, men vi hade ju som tur var fotboll på tv och så blev det bubbel i varsitt glas. Efter en bra stund kom de och började städa runt oss, men strax gick vi in på våra rum. När de dammsugit soffan och torkat golvet i rummen där vi inte var, så ansåg de sig färdiga och gick. Vi trodde att de skulle städa hela stugan, men men vi får väl vara nöjda för detta. Tråkig start på vår vistelse i stuga 109. Sedan fortsatte vi kvällen med taccos och snacks.
(null)
Sockorna rockades förståss också. 
(null)
(null)
Farmenfinal blev det också, men sedan var vi trötta och gick och lade oss.